brezplačne prijave na

SPREMLJEVALNE DOGODKE

V tednu med 9.10. in 13.10., v okviru 2. Odprtega dneva psihoterapije ter promocije svetovnega dneva duševnega zdravja, bodo potekali tudi nekateri brezplačni dogodki. Izkoristi priložnost ter se prijavi!

TE ZANIMA? PREBERI NAPREJ!

ODLIČNA PRILOŽNOST

da se tokrat brezplačno prijaviš za enega izmed spremljevalnih dogodkov izkušenih psihoterapevtk, ki ponujajo novo znanje in kreativen pristop.


PREDAVANJE (online) : Kako poteka psihoterapija otrok in mladostnikov

(10.10. ob 13.00-13.45)

Delavnico vodi: psihoterapevtka Nina Kralj, direktorica Lunine Vile

Lokacija: online

Nina Kralj, ki je tudi direktorica Lunine vile, nam bo v predavanju predstavila kako učinkovito poteka psihoterapija otrok in mladostnikov. Spoznali boste lahko kako se morda terapija otrok in mladostnikov razlikuje od terapije z odraslimi. To je odlična priložnost tudi za vse starše, da se bolj spoznate s to tematiko in prepoznate kako in kdaj bi svojemu otroku ali mladostniku lahko ponudili podporo v obliki psihoterapije.

Lunina vila nudi psihosocialno in psihoterapevtsko pomoč otrokom in odraslim v stiski. Ekipa strokovnjakov in terapevtov je opremljena za različne probleme ter stiske posameznika in tako ponuja različne principe dela: principih na travmo usmerjene igralne, likovne, sistemske in humanistične psihoterapije. Za uspešno zagotavljanje njihovega poslanstva, preprečevanja zlorab in travm v otroštvu zato nudijo širok spekter izobraževanj.  

DELAVNICA (v živo) : Krepitev samopodobe

prvi termin: (10.10. ob 10.00-11.30)

drugi termin: (10.10. ob 17.00-18.30)

Delavnico vodi: Kaja Strniša, Brst Psihologija.

Lokacija: BRST psihologija, Bleiweisova cesta 2, Kranj

Kadar je naša predstava o sebi dobra, lažje dosegamo cilje, smo bolj samozavestni, bolj vemo, kaj si želimo, kaj si zaslužimo ter se na sploh boljše počutimo. Zato je pomembno, da znamo najti svoje pozitivne karakteristike, sprejeti stvari, ki nam pri sebi niso najbolj všeč ter razviti spoštljiv odnos do sebe.

 Vsebina delavnice:

  • Kaj  je samopodoba? Kako nastane? Od česa je odvisna?
  • Kako najti in izraziti svoje pozitivne lastnosti in karakteristike?
  • Kako skrbeti zase in za dobro predstavo o sebi?
  • Sprejeti ali spremeniti stvari, ki nam pri sebi niso všeč?
  • Kako naše misli in prepričanja vplivajo na našo predstavo o sebi?
  • S kakšnimi tehnikami lahko izboljšamo samopodobo in povečamo samozavest?

DELAVNICA (online): Najin popoldan drugačnega pogovora

(četrtek, 12.10. ob 17.30-18.30)

možne prijave v paru ali samostojno

Delavnico vodi: psihoterapevtka Petra Grobelnik in Matic Grašič (prejemnik certifikata art ekspresivne terapije)

Lokacija: Online

Si želiš poglobiti svojo povezanost s partnerjem in izvedeti več o njem na edinstven način?

Odgovorita na zabavna, znanstveno podprta vprašanja, ki vaju bodo zbližala. Imejta pogovore, ki nekaj pomenijo. Razpravljajta o temah odnosa preko vprašanj, ki so bila oblikovana s strani psihoterapevtke Petre Grobelnik. Odnosi so ena izmed najbolj pomembnih stvari v našem življenju in vplivajo na vsa naša druga poročja, vendar kljub temu je težko na njih graditi in jih vzdrževati.

Delavnica je izkustvena in preko nje se bomo naučili kako imeti bolj sproščene pogovore, kako zgraditi boljšo komunikacijo ter intimnost.

Prijaviš le lahko skupaj s svojim partnerjem in drug z drugim odgovarjata na zastavljena vprašanja ali se prijaviš samostojno in sam gradiš na poglaljanju svojega odnosa s sabo in v povezavi z drugimi.

DELAVNICA (v živo): Čuječnost

(petek, 13.10. ob 18.00-19.00)

Delavnico vodi: psihoterapevtka Anja Erjavec

Lokacija: Vodovodna cesta 99a, Ljubljana

Na delavnici čuječnosti se boste spoznali z osnovnimi principi čuječnosti, kot tudi vajami. Gre za spoznavanje kako Vam lahko čuječnost pomaga in vas podpira. 

Znanstvene raziskave so pokazale, da nam redno izvajanje vaj čuječnosti pomaga razviti občutek notranje mirnosti, dobrega počutja in kvalitetnejšega spanca. Pomaga pa tudi zmanjševati občutke stresa, tesnobe in depresije.

Kaj je čuječnost? ČUJEČNOST je namerno usmerjanje pozornosti v sedanjem trenutku. Svojega trenutnega doživljanja se zavedamo, brez, da bi si o njem ustvarili predpostavke ali sodbe, prav tako, pa mu ne skušamo ubežati. Doživljanje sprejmemo s tako imenovano otroško radovednostjo

Komu je delavnica namenjena? Na delavnico ste vabljeni vsi, ki se želite pobližje spoznati s čuječnostjo in jo preizkusiti in okusiti v praksi.